Keçiören’de parklar artık daha aydınlık, daha tasarruflu

Keçiören’de parklar artık daha aydınlık, daha tasarruflu

Teknolojik yenilikleri yakından takip ederek vatandaşların hizmetine sunan Keçiören Belediyesi, park ve bahçelerde LED teknolojili aydınlatmaya geçti.

LED aydınlatma teknolojisiyle parklar daha aydınlık hale gelirken, yüzde 44 oranında enerji tasarrufu da sağlandı.
7’den 77’ye her yaştaki Keçiörenlilere hitap eden park ve bahçeler artık sadece gündüz değil, gece de yaşam dolu olacak. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların daha fazla rağbet gösterdiği parklarda LED teknolojili aydınlatma yapılması talimatını verdi.

Düzenleme yapılan parklar, enerji tasarruflu LED aydınlatma sistemleri kullanılarak yeni bir çehreye kavuşturuldu. Tasarruf ampullü iki direğin aydınlattığı alanı sadece bir direkle aydınlatabilen LED teknolojisi sayesinde, parklarda yüzde 44 oranında enerji tasarrufu sağlandı. Böylece yapılan enerji tasarrufuyla mikro ölçekte ilçe ekonomisine makro ölçekte ise ülke ekonomisine katkıda bulunuldu. Parklara ‘gündüz aydınlığını’ taşıyan LED’li elektrik direkleri, bu alanların gece karanlığında da kullanımına kapı açtı. Bu durum en çok, parklardaki oyun sahalarını serin akşam saatlerinde kullanma imkanını bulan çocuklarla gençleri sevindirdi.

LED teknolojili aydınlatma Keçiören’deki birçok park, bahçe alanlarında uygulanmaya başlandı. Keçiören’de LED aydınlatmaya geçilen yerler: ‘Ahmet Önder Parkı, Alparslan Türkeş Parkı, Atatürk Bahçesi, Ayvalı Mahalle Muhtarlığı, Azerbaycan Parkı, Botanik Yürüyüş Yolu, Ceylanlar Parkı çevresi, Çiçekli Mahallesi Pazar yeri, Erdinç Aydın Parkı, Esertepe Mahalle Konağı ve Parkı, Eşref Bitlis Parkı, Fatih Sultan Mehmet Parkı, Filistin Parkı, Giresun Caddesi üzeri, Halil İbrahim Sofrası Otoparkı, Hasan Açıksöz Parkı, K.Hulusi Sayın Parkı, Kırgızistan Manas Parkı, İsa Yusuf Alptekin Parkı, M.Abdülcemil Kırımlıoğlu Parkı, Seyfi Şenel Parkı, Süleymaniye Parkı, Yunus Emre Parkı, Zeki Polat Parkı.’

 

http://www.sabah.com.tr/Ankara/2013/05/06/keciorende-parklar-artik-daha-aydinlik-daha-tasarruflu